sábado, 22 de octubre de 2011

La colomenca Belén Carmona, co-guionista del film "La Estrella"


http://www.donesenxarxa.cat/la-colomenca-belen-carmona-co?lang=ca

Santa Coloma de Gramenet és l’escenari principal del rodatge del film La Estrella, basat en el llibre amb el mateix títol de l’escriptora, mestra i periodista colomenca, Belén Carmona, que és co-guionista de la pel·lícula amb el director, el també colomenc Alberto Aranda.

El 29 de setembre se’n va fer la presentació, amb un gran èxit de públic, a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré. Hi van participar l’alcaldessa, Núria Parlon, la regidora de Cultura, Petra Jiménez, l’escriptora, el director i els protagonistes principals de la pel·lícula (les actrius Carmen Machi i Ingrid Rubio i l’actor Marc Clotet).

La Estrella està ambientada a Santa Coloma i rodada a la nostra ciutat, a Barcelona i a Carmona (Sevilla). La pel·lícula explica la història d’Estrella (Ingrid Rubio), una noia que viu al barri de les Oliveres, treballa al servei de neteja del Cementiri Municipal i, en la recerca de la seva pròpia felicitat, ajuda la seva amiga i companya de feina, la Trini (Carmen Machi), víctima de maltractaments per part de la seva parella.

A La Estrella, a banda dels espais i dels barris colomencs on es recrea la història, també participen en forma de cameos el locutor de ràdio i president del Grup Teletaxi, Justo Molinero, i la bailaora de flamenc La Tani, directora de l’escola on va aprendre a ballar l’autora de la novel·la.

Aquest és el primer llargmetratge d’Alberto Aranda, i tant el llibre de Belén Carmona com el film són un exemple de la creativitat i la implicació colomenca en la defensa dels drets humans.

L’estrena als cinemes tindrà lloc entre els mesos de maig i setembre de 2012.